NV20: Let's Scare Julie

Helsinki | Kinopalatsi

Lajityyppi: Movie: jännitys, kauhu, night visions.
Kesto: 1 t 23 min.

Ikäraja: K16

Let's Scare Julie on katsojan mennessään vievä kauhutrilleri, joka kiilaa täysin poikkeuksellisesti ajan henkeen. Kaikki elokuvan päähenkilöt ovat nuoria naisia. Kerronnan intensiteetti kasvaa paitsi juonesta, myös henkilöhahmojen keskinäisestä dynamiikasta.

Tarina käynnistyy tyttöjen illasta amerikkalaisessa omakotitaloidyllissä. Kaverukset ovat kokoontuneet juuri setänsä luokse muuttaneen Emman (Troy Leigh-Anne Johnson) ja tämän pikkusiskon Lilyn (Dakota Baccelli) kotiin tappamaan aikaa.

Myös vastapäisessä talossa on uusi asukas, päähenkilöiden ikätoveri Julie. Koska on Halloween-ilta ja Julie on yksin kotona, tulokkaalta päätetään ottaa luulot pois kaikkien aikojen pelottelukepposella. Päähänpisto paljastuu monin tavoin kohtalokkaaksi.

Kokonaisuus on intiimi. Dialogi vaikuttaa osin improvisoidulta ja tuntuu todelliselta. Juuri siksi Let's Scare Julie tunkeutuu kuin varkain katsojansa ihon alle. Näyttelijäntyö on läpeensä uskottavaa. Erityismaininnat ansaitsevat Brooke Sorenson (Moderni perhe) ja Odessa A’zion (Grand Army, Wayne, Nashville).

Rima on kohotettu korkealle myös teknisessä toteutuksessa: koko elokuva tapahtuu reaaliajassa ja tuntuu aivan siltä, kuin se olisi kuvattu yhdellä otoksella. Lähestymiskulma valjastuu palvelemaan lopputulosta ihanteellisesti ja onnistuu kuin onnistuukin väistämään turhan kikkailun sudenkuopat täydellisesti.

Ohjaus: Jud Cremata / Rooleissa: Troy Leigh-Anne Johnson, Isabel May, Odessa A’zion, Brooke Sorenson, Jessica Sarah Flaum

USA 2019

Kieli: englanti, ei tekstitystä

Tapahtuma-ajat: 

  • to 20.5. klo 19.15
  • la 22.5. klo 14
  • la 22.5. klo 21.15

Tapahtumapaikka: 

Kinopalatsi

Sijaintikunta: 

Helsinki

Käyntiosoite: 

Kaisaniemenkatu 2

Postinumero: 

00100

Postitoimipaikka: 

Helsinki

Puhelinnumero: 

09-1311 9341

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: