Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kauneimmat barokkijoululaulut

Kerava | Keravan kaupunginkirjasto, Pentinkulma-sali

Jussi Salonen, tenori

Ensemble Nylandia:
Sini Vahervuo, nokkahuilu/traverso
Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu
Jarmo Julkunen, ukulele/luuttu
Matias Häkkinen, cembalo/urut

Miltä Heinillä härkien kaukalon on kuulostanut 1600-luvun Ranskassa? Entä miltä Martti Lutherin säveltämä Enkeli taivaan lausui näin kuulostaa nykyajan hittisoittimelle ukulelelle ja barokin aikaan Euroopassa suositulle nokkahuilulle sovitettuna?

Kauneimmat barokkijoululaulut -konsertissa kuullaan rakkaita barokin ajan joululauluja kerrankin barokkityyliin soitettuina.

Moni meille suomalaisille rakkaista joululauluista on peräisin jo barokin aikakaudelta. Esimerkiksi Heinillä härkien kaukalon on Ranskasta, ja Enkeli taivaan itseltään Martti Lutherilta. Nokkahuilutaiteilija Sini Vahervuo, cembalotaiteilija ja orkesterinjohtaja Matias Häkkinen sekä kitara- ja ukuleletaiteilija Jarmo Julkunen ovat kiertäneet yhtyeensä kanssa vuosien ajan joulukonserteissa ympäri Suomea. Heidän suositut konserttinsa ovat keränneet vuosi vuodelta salit täyteen. Aviador Kustannus julkaisee triolta nuottikirjan, joka sisältää kauneimpia barokkijoululauluja nokkahuilu-ukulele-duolle sovitettuna ja laulujen taustat ja sanat sekä suomeksi että alkuperäiskielellä.

Tilaisuus järjestetään Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa. Saliin otetaan alueellisten korona-ohjeiden mukainen määrä yleisöä. Live-tilaisuuteen tulijoiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin katsojiin ja henkilökuntaan. Keravan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä tilaisuuden aikana. Tapahtumaan ei pidä tulla sairaana.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä myös Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalta. Tallenne on katsottavissa YouTubesta myös jälkikäteen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut ja Cafe Barock ry.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 16.12. klo 18–19

Tapahtumapaikka: 

Keravan kaupunginkirjasto, Pentinkulma-sali

Sijaintikunta: 

Kerava

Käyntiosoite: 

Paasikivenkatu 12

Postinumero: 

04200

Postitoimipaikka: 

Kerava

Puhelinnumero: 

0403182580
0403182157

Sähköposti: 

kirjasto@kerava.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: