Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Lauantaikonsertti: Olli Soikkeli

Kerava | Keravan kirjasto, Pentinkulma

Nurmeslaislähtöinen, sittemmin New Yorkiin kotiutunut Olli Soikkeli tunnetaan mustalaisjazzin taitajana ja sen mestarin Django Reinhardin tyylin sanansaattajana. Soikkeli on esiintynyt suomalaisilla jazzclubeilla ja festivaaleilla ja kiertänyt Eurooppaa Sinti-kitaristi Paulus Schäferin kanssa. Hän on soittanut kuuluisuuksien kuten Bucky Pizzarellin, Stochelo Rosenbergin, Tommy Emmanuelin, Andreas Öbergin, Cyrille Aimeen, Antti Sarpilan ja Marian Petrescun kanssa.
Viimeisen parin vuoden ajan Soikkeli on luonut näyttävää uraa Yhdysvalloissa esiintyen New York Cityn Town Hallissa, Herbst Theatressa, Birdland Jazz Clubilla, Blue Notessa, Iridiumissa ja Lincoln Centerissä. Ensimmäinen albumi Trois Générations ilmestyi vuonna 2011 yhdessä Hot Club de Finlanden ja Vitali Imerelin kanssa. Toisen albuminsa Kouvola Junction (2012) Soikkeli julkaisi Paulus Schäferin ja Arnoud van den Bergin kanssa.
Soikkelin ja viulisti Jason Anickin Rhythm Future Quartet julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2014. Sitä seurasi "Travels" vuonna 2016. Sekä Huffington Post että All About Jazz valitsivat albumin yhdeksi vuoden 2016 parhaista. Syksyllä 2018 julkaistiin Rhythm Future Quartet and Friends, yhdessä laulaja Cyrille Aiméen sekä Brasialian parhaan bandolimistin Hamilton de Holandan ja kitaristi Stochelo Rosenbergin kanssa.
Viime vuodet Soikkeli on omien sanojensa mukaan viettänyt musiikillisella tutkimusmatkalla. Hän on kiertänyt konsertoimassa ja nauhoittanut albumin "Rise and Grind" yhdessä harmonikkavirtuoosi Julien Labron kanssa. Vuonna 2018 Soikkeli käynnisti duoprojektin yhdessä newyorkilaislähtöisen, brasilialaisen 7-kielisen kitaran taitajan, Cesar Garabinin kanssa soittaen enimmäkseen brasilialaista Choro-musiikkia. Alkuvuodesta 2019 Soikkeli nauhoitti yhdessä Grammy-voittajan, pianisti Marian Petrescun kanssa.
Konsertti on osa Keravan kaupunginkirjaston lauantaikonserttien sarjaaja se järjestetään kirjaston Pentinkulma-salissa. Konserttiin otetaan valtakunnallisten koronaohjeiden mukainen määrä katsojia. Maksuttomia pääsylippuja tilaisuuteen jaetaan klo 12 alkaen Pentinkulma-salin ovella. Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.
Muut syksyn 2020 lauantaikonsertit:
La 5.9. klo 13 Sväng
La 17.10. klo 13 Chaplinin poika - Mykkäelokuvanäytös pianosäestyksellä
La 12.12. klo 13 Hilja Grönfors trio

Tapahtuma-ajat: 

  • la 7.11. klo 13–14

Tapahtumapaikka: 

Keravan kirjasto, Pentinkulma

Sijaintikunta: 

Kerava

Käyntiosoite: 

Paasikivenkatu 12

Postinumero: 

04200

Postitoimipaikka: 

Kerava

Tapahtuman lisätiedot: