Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Haastattelussa kirjailija Maria Petterson

Kerava | Keravan kirjasto, Pentinkulma

Maria Pettersson on Journalisti-lehden päätoimittaja ja historiaharrastaja. Pienenä hänen unelma-ammattinsa oli kansainvälinen seikkailijatar. Pettersonin tietokirja Historian jännät naiset (Atena) julkaistiin elokuussa 2020. Ilmiömäisen suositusta teoksesta jouduttiin ottamaan saman tien toinen painos ensimmäisen myytyä loppuun jo julkaisuviikolla.
Historian jännät naiset sai alkunsa Petterssonin Twitter-sarjasta, joka laajeni kirjaksi. Kirja tutustuttaa lukijansa yli 50 voimanaiseen, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan mutta joista harva on kuullut. Maria Pettersonia kirjaston tilaisuudessa haastattelee vs. kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Tuula Haavisto.
Tilaisuus järjestetään Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa ja sinne on vapaa pääsy. Saliin otetaan valtakunnallisten korona-ohjeiden mukainen määrä yleisöä. Live-tilaisuuteen tulijoiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin katsojiin ja henkilökuntaan. Tapahtumaan ei pidä tulla sairaana.
Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä myös Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalta. Tallenne on katsottavissa YouTubesta myös jälkikäteen. Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.
Ks. HS:n artikkeli Maria Pettersonin Historian jännät naiset -teoksesta: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006605804.html

Tapahtuma-ajat: 

  • to 5.11. klo 18–19

Tapahtumapaikka: 

Keravan kirjasto, Pentinkulma

Sijaintikunta: 

Kerava

Käyntiosoite: 

Paasikivenkatu 12

Postinumero: 

04200

Postitoimipaikka: 

Kerava

Tapahtuman lisätiedot: