Tapahtuma on peruttu.
Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Näyttelyn avajaiset Leena Sainion taidetta

Pornainen | Pornaisten kunnankirjasto

Leena Sainion taidetta on esillä kirjaston Pellavasalissa 1.-26.2.2021. Näyttelyn avajaiset järjestetään la 6.2. klo 13. Ohjelmassa on runonlausuntaa, myynnissä aikuisille ja lapsille sopivia runokirjoja esim. lahjaksi. Tilaisuus on kaikille avoin, käynti Pellavasaliin suoraan kirjaston alaovesta.

Leena Sainio on varsinainen taiteen monityöläinen. Hän on koulutukseltaan MuM, oopperalaulaja ja musiikinopettaja, ja on työskennellyt laulupedagogina Espoon musiikkiopistossa jo kolme vuosikymmentä. Sanataide on aina kiinnostanut häntä, ja laulettuaan vuosikymmenet muiden tekstejä virisi hänessä halu tuottaa omaa lyriikkaa. Ensin syntyikin nippu laulusanoituksia. Ne hän sävelsi lauluiksi, joita esittää Leenan altera ego Laina Sieniö, maailmannainen. Laulusanoituksista Leena Sainio siirtyi runoihin, ja hänen esikoiskokoelmansa ”Särmää serenadissa” (Pesä) julkaistiin keväällä 2019.

Hänen runojaan, kolumnejaan ja artikkeleitaan ovat lisäksi julkaisseet mm. Nuori Voima -lehti, Tuli&Savu, Hallaus, Tulva, Lassi Nummen seura, ja hänen tekstejään löytyy antologioista Suomi100 (Reuna) ja Helsinki Poetry Connection (HPC).
Leena Sainio toimii myös kuvataideiden parissa.

Espoon kirjailijoissa hän haluaisi vaikuttaa esimerkiksi runon ja musiikin yhteensaattajana.

Leena Sainio on myös Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäsen.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 6.2. klo 13–15

Tapahtumapaikka: 

Pornaisten kunnankirjasto

Sijaintikunta: 

Pornainen

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 174

Postinumero: 

07170

Postitoimipaikka: 

Pornainen

Tapahtuman lisätiedot: