Sari Bremer & Iina Heiskanen: Rajamailla

Porvoo | Galleria Vanha Kappalaisentalo

Sari Bremer ja Iina Heiskanen ovat Helsingissä asuvia ja työskenteleviä kuvataiteilijoita. Taiteilijat jakavat työhuoneen, joka on työskentelyn lisäksi paikka taiteesta ja taiteellisista valinnoista keskustelulle.

Rajamailla-näyttely esittelee taiteilijoiden uusia teoksia, joiden teemat liikkuvat niin runsaiden myyttisten maisemien kuin abstraktien aiheiden maailmoissa. Teokset limittyvät tilassa luoden kokonaisuuden, jossa kuvallisen ajattelun moninaisuus esittäytyy kokonaisvaltaisena.

Sari Bremer työskentelee perinteisillä metalligrafiikan menetelmillä käyttäen etsausta ja akvatintaa. Hänen taiteelleen on tyypillistä yksityiskohtien runsaus ja katsomisen myötä avautuvat useat kuvalliset tasot. Bremerin kuvissa toistuvat tähtitaivas, vuoristo, metsät, viidakko ja vesi. Jylhän luonnon kauneudesta löytyvät vaanivat vaarat ja luonnonmullistukset, mutta myös paikkamme valtavassa kosmoksessa. Teosten teemat limittyvät ja ovat osa aikaisempien teosten ja tarinoiden jatkumoa.

Iina Heiskanen työskentelee pääsääntöisesti puupiirroksen keinoin ja sitä varioiden. Rajamailla-näyttelyn teokset ovat abstrakteja sommitelmia, joissa sattuman merkitys on keskeinen. Varjojen sävyt kiertyvät sommitelmiksi, joissa rytmi muodostuu ennalta arvaamattomalla tavalla. Painetut värikerrokset rinnastuvat ja rakentavat monitasoisen pinnan. Minimalistisiksi pelkistyneet teokset jatkavat hetkellisyyden ja havainnon teemoja, joita Heiskanen on käsitellyt myös aikaisemmassa tuotannossaan.

Rajamailla on taiteilijoiden kolmas yhteisnäyttely.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 2.10.–25.10.

  • ti klo 10–16
  • ke klo 10–16
  • to klo 10–16
  • pe klo 10–16
  • la klo 10–16
  • su klo 10–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Sijaintikunta: 

Porvoo

Käyntiosoite: 

Välikatu 13

Postinumero: 

06100

Postitoimipaikka: 

Porvoo

Puhelinnumero: 

040-489 1771

Sähköposti: 

kappalainen@porvoo.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: