Dekkarikierros Murhia Porvoon mitalla

Porvoo | Porvoon tuomiokirkko, kellotapuli

Miten Porvoo taipuu dekkarin tapahtumien näyttämöksi? Mistä tarina saa alkunsa ja miten se punotaan kirjaksi? Näihin kysymyksiin vastaamisen lisäksi porvoolainen dekkarikierros tarjoaa leppoisaa jännitystä ja tarinoita fiktiivisistä murhista.
Kävele kirjailija Jaana Lehtiön seurassa Vanhan Porvoon kaduilla. Hänen porvoolaisdekkareissaan astellaan niitä suomalaisen ja pohjoismaalaisen jännityskirjallisuuden polkuja, joissa väkivalta ei korostu, mutta juoni ja käsitellyt teemat jäävät kutkuttamaan lukijan mieltä. Tällä kierroksella ammattioppaana toimiva Lehtiö yhdistää kaupunkituntemuksen faktat kirjojensa tarinoiden fiktioon.
Vanha Porvoo avautuu opaskierroksen myötä erilaisesta kirjallisesta näkökulmasta ja ympäristöä katselee varmasti uusin silmin. Kierros sopii hyvin niin asukkaille kuin vierailijoille. Dekkarikierrokselle voi osallistua turvallisin mielin, sillä jännittämisen sijaan avautuvat kirjoittamisen kiemurat, kirjailijan tekemä laaja taustatyö ja Vanha Porvoo uudella tavalla.
Porvoo on kirjojeni tapahtumapaikka, miljöö, jota ilman kirjani eivät olisi sitä mitä ne ovat. Ne ovat porvoolaisdekkareita ja niissä tapahtuu murhia Porvoon mitalla, toteaa Jaana Lehtiö.

Dekkarikierroksella – Murhia Porvoon mitalla yhdistyy opastettu kaupunkikierros ja kirjallisuus, opas Jaana Lehtiö

Lähtöpaikka: Tuomiokirkon piha, kellotapulin luona
Kesto: 1 h
Ei ennakkoilmoittautumista. Kierros on maksullinen ja lippuja saa oppaalta.
Käteismaksu.

Järjestää Porvoon Matkailuoppaat ry

Tapahtuma-ajat: 

  • la 15.8. klo 14–15

Tapahtumapaikka: 

Porvoon tuomiokirkko, kellotapuli

Sijaintikunta: 

Porvoo

Käyntiosoite: 

Kirkkopiha

Postinumero: 

06100

Postitoimipaikka: 

Porvoo

Tapahtuman lisätiedot: