Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Muusa Klubi: Harmo ja minä

Tuusula | Taiteilijakoti Erkkola

Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa "Harmo ja minä – Andalusialainen elegia", pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Alkuperäinen teos "Platero y yo" vuodelta 1914 kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron (Harmon) kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa.

Kirjan lämmin ja rakastava ymmärrys Ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselosta on voimakas puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta.
Mario Castelnuovo-Tedesco, italialainen muusikko ja säveltäjä, ihastui kirjan tarinoihin ja viisauteen, ja sävelsi vuonna 1960 kirjan tarinoiden innoittamana kertojalle ja kitaralle teoksen "Platero y yo, Op 190".
Sävellykset seuraavat tarkasti tarinoiden kulkua, vahvistavat ja täydellistävät Jiménezin proosaa ja mukautuvat sen vaihteleviin tunnelmiin. Kertojan ja kitaristin, Vierikon ja Kumelan, yhteistyönä niistä muodostuu liikuttava ja lämmin mestariteos.

Teksti: Juan Rámon Jiménez
Suomennos: Tyyni Tuulio
Sävellys: Mario Castelnuovo-Tedesco
Kitaristi: Petri Kumela
Kertoja: Vesa Vierikko

Liput 15 €. Lippujen ennakkovaraukset https://www.lyyti.in/uusiharmojamina_1

Lipunmyynti Erkkolassa alkaa tuntia ennen esitystä. Ennakkovarattujen lippujen lunastus viimeistään noin puoli tuntia ennen esityksen alkua. Liput voi myös lunastaa ennakoon saman päivän aikana klo 12–16.

Turvallisen konserttivierailun varmistamiseksi Erkkolan saliin otetaan 20 katsojaa/esitys. Jos ensimmäinen esitys täyttyy, samana iltana voidaan järjestää vielä toinen esitys.

Erkkolassa myös ohjeistetaan käsien pesuun/käsidesin käyttöön, 1–2 m turvaväleihin ja pyydetään osallistumaan vain terveenä. Suosittelemme katsojille kasvomaskin käyttöä.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 29.11. klo 17.30

Tapahtumapaikka: 

Taiteilijakoti Erkkola

Sijaintikunta: 

Tuusula

Käyntiosoite: 

Tuusulan Rantatie 25

Postinumero: 

04310

Postitoimipaikka: 

Tuusula

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: