NV20: Dark Angel

Helsinki | Kinopalatsi

Lajityyppi: Movie: toiminta, sci-fi, kauhu, night visions.
Kesto: 1 t 32 min.

Ikäraja: K16

Dolph Lundgrenin uran alku oli rönsyilevä. Ensimmäinen (!) oikea rooli Rocky IV:n (1985) ikimuistoisena neuvostopahiksena Ivan Dragona teki ruotsalaisjätistä tähden. Läpimurtoa seurasi kaupallinen katastrofi Masters of the Universe (1987). Heti perään valmistuneet B-klassikot Red Scorpion (1988) ja The Punisher (1989) pönkittivät Lundgrenin asemaa action-tähtenä, jolle riitti jatkuvasti uusia, useimmiten teatterilevitykseen päätyneitä elokuvia. Scifiä, toimintaa ja kauhua onnistuneesti yhdistelevä Dark Angel (1990) floppasi lippuluukulla, mutta videojulkaisuiden myötä siitä kasvoi asiantuntevan yleisön kestosuosikki.

Jack Caine (Lundgren) on huumekyttä, joka ei välitä ohjesäännöistä, mutta saa hommat hoitumaan siitä huolimatta - tai juuri siksi. Varastettua heroiinierää jäljittäessään kovanaama saa parikseen keltanokkaisen FBI-agentin (Brian Benben). Cainen haastetta kasvattaa se, ettei kamaa ole varastanut perusgangsteri, vaan intergalaktinen huumekopla. Alienit tappavat narkkeja heroiinilla ja vievät sen jälkeen heidän "endorfiininsa". Kyttäkaksikon duuniksi jää pätkiä ylivertaisella teknologialla – esimerkiksi CD-levyn näköisillä tappokiekoilla - aseistautuneita avaruuskriminaaleja turpaan.

Mittavan stuntmiesuran jälkeen ohjaajaksi ryhtynyt Craig R. Baxley tunnetaan parhaiten kulttimainetta nauttivasta esikoispitkästään Action Jackson - ässä hihassa (1988). Dark Angelissa on siitä tuttua kovaa toimintaa ja nasevaa läppää yhdistävä vire. Nyt yhtälöön lisätään nuoruutensa vireessä olevan Lundgren, kohtalaisen älyvapaa juoni ja kasarihenkistä kursailematonta väkivaltaa. On korkea aika nostaa 1990-luvun tieteistoiminnan unohdettu B-helmi takaisin parrasvaloihin.

Ohjaus: Craig R. Baxley / Rooleissa: Dolph Lundgren, Brian Benben, Betsy Brantley, Matthias Hues, Jay Bilas, Jim Haynie

USA 1990

Kieli: englanti, ei tekstitystä

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 9.7. klo 16.15
  • la 10.7. klo 21.15

Tapahtumapaikka: 

Kinopalatsi

Sijaintikunta: 

Helsinki

Käyntiosoite: 

Kaisaniemenkatu 2

Postinumero: 

00100

Postitoimipaikka: 

Helsinki

Puhelinnumero: 

09-1311 9341

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Ikäraja: 

K-16

Järjestäjä: