Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Ilman rajoja – Kansainvälisen keramiikka-akatemian unkarilaiset jäsenet

Helsinki | Unkarin kulttuuri-instituutti

Kansainvälinen keramiikka-akatemia (International Academy of Ceramics, IAC) on maailman arvostetuimpia taideakatemioita. Se perustettiin vuonna 1952, ja sen keskus on Genevessä. IAC pyrkii esittelemään keramiikkataiteen monipuolisuutta, esittämään ja vaalimaan sen vuosituhansia vanhoja perinteitä ympäri maailmaa, vahvistamaan ammatillisia suhteita ja edistämään kansainvälistä yhteistyötä. Keramiikka-akatemia on UNESCO:n yhteistyökumppani.

IAC kokoaa yhteen keramiikkataiteen huipputekijöitä, asiantuntijoita ja instituutioita, jotka valitaan järjestön jäseniksi merkittävän uran tai toiminnan perusteella. Tällä hetkellä jäseniä on lähes 900, joista 807 yksilöjäsentä ja 77 taidelaitosta ja yhdistystä 74 eri maasta. Jäseniin kuuluu keramiikkataiteilijoita, kuraattoreita, tutkijoita, restauroijia, museoita, gallerioita, taideakatemioita ja muita ammatillisia järjestöjä. IAC:illa on 12 unkarilaista jäsentä, 11 keramiikkataiteilijaa sekä Kecskemétin Kansainvälinen keramiikkastudio.

Kansainvälisen keramiikka-akatemian joka toinen vuosi järjestämät kongressit ovat alan tärkeimpiä tapahtumia. Vuoden 2020 kongressin isäntämaaksi oli valittu Suomi, mutta kongressi jouduttiin siirtämään epidemian takia vuoden 2021 syyskuuhun. Suomen kongressin kunniaksi järjestetty näyttely Ilman rajoja esittelee keramiikkataiteen merkittävimpien unkarilaisten edustajien töitä.

Näyttely on avoinna 4.–24.6. ja jälleen 2.–27.8.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 2.8.–27.8.

  • ma klo 10–18
  • ti klo 10–18
  • ke klo 10–18
  • to klo 10–18
  • pe klo 10–18

Tapahtumapaikka: 

Unkarin kulttuuri-instituutti

Sijaintikunta: 

Helsinki

Käyntiosoite: 

Kaisaniemenkatu 10

Postinumero: 

00100

Postitoimipaikka: 

Helsinki

Tapahtuman lisätiedot: