Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Arkkitehti Gustaf Nyström -keskustelutilaisuus ja kävelykierros

Helsinki | Helsingin kaupunginmuseo

Gustaf Nyström (1856–1917) oli aikansa näkyvimpiä suomalaisia arkkitehteja, jonka suunnittelemat arvorakennukset ovat useimmille tuttuja. Säätytalo, Kansallisarkisto, Helsingin vanha kauppahalli ja monet komeat pankki- ja yliopistorakennukset ovat Nyströmin tuotannon kestävää ydintä.

Arvorakennusten arkkitehti – Gustaf Nyström suunnittelijana ja opettajana -kirjaan liittyvässä keskustelutilaisuudessa tutustutaan Nyströmiin ja hänen tunnetuimpiin rakennuksiinsa sekä keskustellaan kirjan tekemisen taustoista, uusista löydöksistä ja sattumuksista. Keskustelijoina kirjan kirjoittajat taidehistorioitsija, FT Teppo Jokinen, taidehistorioitsija, FT Anna Ripatti ja taidehistorian professori, FT Ville Lukkarinen. Tilaisuuden johdattelijana toimii Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristöpäällikkö Johanna Björkman.

Keskustelutilaisuus järjestetään kaupunginmuseon ala-aulassa klo 1700–18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Keskustelutilaisuuden jälkeen järjestetään kävelykierros ke 29.9. klo 18.15–19.30. Kävelykierros on maksuton. Suosittelemme paikan varaamista ennakkoon, sillä paikkoja on rajoitettu määrä. Lisätiedot ja paikan varaaminen kävelykierrokselle: https://ssl.eventilla.com/gustafnystrom

Gustaf Nyström suunnittelijana ja opettajana -teos antaa ajantasaisen arvion Gustaf Nyströmin elämäntyöstä ja luo samalla uutta näkökulmaa koko arkkitehtuurimme historiaan.
Kirjoittajat: Teppo Jokinen, Anna Ripatti, Ville Lukkarinen (esipuhe)
224 sivua, sidottu
Parvs, 2020
Teos on ostettavissa Helsingin kaupunginmuseon museokaupasta.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 29.9. klo 17–19.30

Tapahtumapaikka: 

Helsingin kaupunginmuseo

Sijaintikunta: 

Helsinki

Käyntiosoite: 

Aleksanterinkatu 16

Postinumero: 

00170

Postitoimipaikka: 

Helsinki

Tapahtuman lisätiedot: