Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Leena Jääskeläinen & työryhmä - Paranormaalit ilmiöt

Sipoo | Pesula Galleria

Paranormaalit ilmiöt on kolmesta virtuaalitodellisuudessa koettavasta osiosta koostuva kokonaisuus. Teoksessa dokumentaarinen ääniraita yhdistyy outoon, unenomaiseen ympäristöön. Teosta varten haastatellut kertovat niin rakkaudesta kuin raivosta, voimakkaasta kehodysmorfiasta ja syvästä itsetyytyväisyydestä. Tunteet ja kehollisuus ovat kaiken keskiössä.

Henkilökohtaisen aiheen vastapainona ihmisiä ei nähdä, vaan ainoastaan kuullaan. Anonyymiys tuo vapautta kertoa henkilökohtaisista aiheista, ja toisaalta kokijalle abstraktin visuaalisen maailman kokeminen tuo ilmavuutta intiimiyden keskelle. Teoksen visuaalinen estetiikka on moderni tulkinta 80-luvun ruiskumaalatuista scifivisioista; elävistä avaruusaluksista, lasikuitukallioista ja sykkivistä kristalleista.

Lisätyn todellisuuden elementtien avulla teoksen maailmankaikkeus leviää virtuaalilasien ulkopuolelle, galleriatilaan.

Paranormaalit ilmiöt – Paranormal Phenomena kutsuu pysähtymään. Virtuaalitodellisuus sulkee tehokkaasti ulkopuolelleen kaiken kiireisen hälinän. Näihin tarinoihin voi todella uppoutua!

"Mun keho aiheuttaa hämmennystä ihmisissä. Ne miettii että oonko mä mies vai nainen, joskus ne ivailee mua tai sukupuolittaa mua väärin tahallaan."

"Mun keho on mun luuranko. Kaikki muu - se on vaan se mitä luuranko tarvii."

"Mä oon aika pienikokoinen mies, ja se on vaikuttanut mun elämään. Tosi moni poika on jossain vaiheessa elämää ollut jossain fyysisessä tilanteessa. Ekaks tönitään ja, ja sit painitaan ja sit tullaan jotenkin kuitenkin kavereiks. Semmonen miesten välinen fyysinen kilvoittelu ei vaan oo ollu mulle mielekästä. Mä vedin sit aina vaan suoraan turpaan!"

Leena Jääskeläinen on helsinkiläinen animaatioelokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja mediataiteilija. Tuotantoon mahtuu animaatiosarjaa, lukuisia lyhytelokuvia, video- ja VR-taidetta. Välineestä riippumatta Jääskeläinen käyttää usein tuotannossaan dokumentaarisia elementtejä.

Työryhmä: Leena Jääskeläinen: ohjaus, käsikirjoitus, visuaalinen suunnittelu; Janne Laine: äänisuunnittelu; Alex Savander: ohjelmointi, animointi; Auli Nikkanen: lisätty todellisuus, animointi; Johannes Päivinen: ohjelmointi.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 13.1.–31.1.

  • ke klo 12–16
  • to klo 16–20
  • pe klo 16–20
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Pesula Galleria

Sijaintikunta: 

Sipoo

Käyntiosoite: 

Pilvilinnantie 2

Postinumero: 

04130

Postitoimipaikka: 

Nikkilä

Tapahtuman lisätiedot: