Flamingonpunainen unelma

Vantaa | Kulttuuritehdas Vernissa

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulusta on kaksi opetusryhmää mukana Työväen Näyttämöiden Liiton Nuori Näyttämö -hankkeessa, jossa nuorten teatteriryhmät tekevät esityksiä uusista nuortennäytelmistä. Tikkurilan Teatterikoulun Uljas-ryhmä toteuttaa Otto Sandqvistin uuden näytelmän Flamingonpunainen unelma, joka kertoo elämän toisteisuudesta ja toisaalta sen vääjämättömästä loppumisesta.

Peruuttamaton tapahtumaketju saa alkunsa, kun sisarukset Charlotte ja Adrian päättävät varastaa Vera Crawfordille testamentatun kilpikonnan. Vera yrittää estää suunnitelmat asianajajansa Vincentin avustuksella. Samaan aikaan Veran puutarhuri Douglas aloittaa intohimoisen suhteen Adrianin kanssa.

Uljas-ryhmän tulkinnassa Sandqvistin maalauksellinen nykynäytelmä puetaan pastellisävyihin ja karnevalistiseen rosoisuuteen. Näyttämön täyttävät suuret tunteet ja pom-pom-huiskut. Esitys riemastuttaa katsojaansa anteeksipyytelemättömyydellään ja koskettaa rohkeudellaan tarttua elämän ja kuoleman kysymyksiin.

Otto Sandqvist on vuonna 2017 Teatterikorkeakoulusta valmistunut näytelmäkirjailija ja dramaturgi, joka kirjoittaa teoksiaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Hänen uusi, Nuori Näyttämö -hanketta varten kirjoittamansa Flamingonpunainen unelma -näytelmä saa kantaesityksensä keväällä 2021 usean eri nuorten teatteriryhmän esittämänä osana Nuori Näyttämö -hanketta. Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun Uljas-ryhmän tulkinta on niistä yksi.

Ensi-ilta tiistaina 27.4. klo 19.00 Vernissasalissa.
Muut esitykset: su 2.5. 15.00, ti 4.5. 19.00, ti 11.5. 19.00, la 15.5. 15.00
Lisäksi esitys Nuori Näyttämö -paikallisfestivaalilla Vallilan Kansallisteatterissa 21.-23.5. viikonloppuna (tarkka ajankohta selviää myöhemmin, lisätiedot julkaistaan Tikkurilan Teatterin nettisivuilla).

Näytelmäkirjailija: Otto Sandqvist
Ohjaus: Sanna Liski
Puvustus: Anu Kamppila
Lavastus: Tony Björkman
Äänisuunnittelu: Miika Elmgren

Näyttelijät: Axel Järnefelt, Minerva Kastinen, Lotta Lassila, Ella Niemelä, Ella Parviainen, Konsta Punkki, Salla Sirkiä, Ella Sormunen, Siiri Vaahersalo, Kirsikka Vilppolahti, Pieta Vilppolahti ja Saara Väätäjä

Ikäsuositus: yli 12-v. Kesto: n. 1h
Paikka: Vernissasali, Kulttuurikeskus Vernissa, 1. krs., Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa

Liput ennakkoon 27.4.-15.5. esityksiin (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 10€
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaa-infoista (Myyrmäki, Korso, Tikkurila) sekä Stockmann-tavarataloista.

Liput ovelta 27.4.-15.5. esityksiin: 12€
Tikkurilan Teatterin ovilipunmyynnin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (1h ennen esityksen alkua) tai liput at tikkurilanteatteri.fi (vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 11.5. klo 19–20
  • la 15.5. klo 15–16

Tapahtumapaikka: 

Kulttuuritehdas Vernissa

Sijaintikunta: 

Vantaa

Käyntiosoite: 

Tikkurilantie 36

Postinumero: 

01300

Postitoimipaikka: 

Vantaa

Tapahtuman lisätiedot: